"גן שמואל מזון בע"מ"
"גן שמואל מזון בע"מ"

מסחטות פרי הדר
 
גן שמואל מזון הנו מפעל תעשייתי למוצרי פרי הדר ופירות אחרים המהווה את מקור ההכנסה העיקרי של הקיבוץ. המפעל הוקם ב 1942 - כפתרון לניצול פרי ההדר שלא נמצא לו שוק עקב מלחמת העולם השנייה. לא היה שימוש לפרי והוא נרקב והושמד.
בתחילה עובדו כ-200 טון פרי בשנה וכיום מעובדים כ 120 אלף טון פרי הדר וכ-30 עד 50 אלף טון עגבניות מדי שנה.
משנת 1993 הפך המפעל לחברה ציבורית המונפקת ונסחרת בבורסה. הקיבוץ מחזיק מאז ברוב המניות של החברה. המפעל הינו יצואן המזון הגדול ביותר בישראל. הוא מוביל גם בטכנולוגיות הייצור והאריזה של מוצרי הדרים בארץ ומתחרה בגודלו ובהיקף המכירות שלו עם החברות המובילות בעולם.
המפעל מאושר על ידי התקן הבינלאומי ISO 9002.
במפעל עובדים בשלוש משמרות, 24 שעות ביממה, 6 ימים בשבוע. בחורף מעבדים פרי הדר ובקיץ עגבניות. כמחצית מעובדי המפעל הם חברי הקיבוץ אשר כבעלים ומחזיקי מניות - פועלים בהתמדה לפיתוח שיטות ייצור, בקרה וניהול מהמתוחכמים כיום בשטח זה.
המוצרים המיוצרים במפעל הם שונים ומגוונים: מיצים טבעיים, רכזי הדרים, רכזים צלולים, כתשים, בסיסי הדרים, תערובות טרופיות, מוצרי עגבניות ושמנים אתריים. רוב התוצרת משווקת בחביות מתכת כבסיסים לייצור מוצרי מזון ומשקאות, אולם חלק לא מבוטל ממולא ומשווק בבקבוקים היישר לרשתות מזון באירופה.
מחסן תוצרת
 שיווק:
85% מהתוצרת משווקת לעולם בפריסה רחבה, על פני כ-35 מדינות. השווקים הגדולים נמצאים במערב אירופה, מזרח אירופה והמזרח הרחוק. שאר התוצרת משווקת בארץ. "גן שמואל מזון" משמש ספק לחברות מזון ומשקאות מן הבולטות בארץ וברחבי העולם.

 סיכום:
בזמן שמפעלים רבים לעיבוד פרי הדר נסגרו בשנים האחרונות, ה

חלק ניכר מהצלחת המפעל יש לזקוף לזכות מערך יחסי האנוש הייחודי בין העובדים והניהול הקיבוצי. עם כ 70 מיליון דולר ייצוא, "גן שמואל מזון" הוא היצואן המוביל בין יצרני המזון המעובד.
שכיל "גן שמואל מזון" לא רק לשרוד אלא להתפתח ולהתחדש ללא הפסק כאשר הוא מנצל את מעמדו כמפעל ציבורי לשם התרחבות והגדלת היקפי הייצור.



תגובות לדף